1
 
Najprosterze makaroniki
Deser Od:wiwona (51) Odsłon:1237 Dodano:2012-12-03

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Dla dzieci
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
migdałów 30 dag
cukru pudru 20 dag
białka 4 sztuki
cienkich okragłych wafelków o śr 3 cm 50 sztuk
gotowa polewa czekoladowa 1 opakowanie
Najprosterze makaroniki
Sposób przyrządzenia
1.Migdały wyłożyć na sitko i przelać wrzącą wodą .Nastepnie obrać ze skórki i osuszyć.25 sztuk obranych migdałów przekroić na połówki,a pozostałe zemleć.W misce ibić z białek pianę.następnie wstawić miskę na garnek z delikatnie gotującą się wodą,powoli wsypywać do piany cukier i ubijając,aż masa zgęstnieje.wtedy zdjąć miskę z garnka i nadal ubijając,aż masa wystygnie.
2.Potem wymieszać ją ze zmielonymi migdałami.Gładką masę,przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać wprost na blachę wyłożoną natłuszczoną folią aluminiową lub pergaminem albo na okrągłe waflki o śr.3 cm.na srodek każdego ciasteczka lekko wcisnąć połówkę migdała.
3.Wsunąć blachę z makaronikami do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C i piec około 20-30 minut.Upieczone udekorować polewą czekoladową przyrządzoną według przepisu na opakowaniu.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ