1
 
Deser bananowo-czekoladowy
Deser Od:wiwona (51) Odsłon:1198 Dodano:2012-12-03

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Dla dzieci
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleka 1/2 litra
banany 4 sztuki
czekolady deserowej 1/2 tabliczki
cytryny 1 plaster
małych biszkoptów 4 sztuki
Deser bananowo-czekoladowy
Sposób przyrządzenia
1.Budyń rozpuść w 1/2 szklanki mleka.Resztę mleka zagotować w garnku i ugotować w niej budyń.
2.Banany obrać i pokroić w plasterki.Zanurzyć na minutę w wodzie z plastrem cytryny.Osączyć.Czekoladę rozpuścić w rondelku lub kapieli wodnej.banany ułożyć w miseczkach lub w pucharkach.Każdą porcję zalać przygotowanym wczesniej budyniem.Do miseczek włozyć po kilka biszkoptów.deser zalać płynna czekoladą.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ