1
 
Tradycyjna sałatka żydowska
Sałatka Od:Cecylia S. (15) Odsłon:1320 Dodano:2012-10-18

 
Kuchnia świata
Kuchnia żydowska
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
por 1 sztuka
ugotowane ziemniaki 5 sztuk
ogórki kiszone 3 sztuki
jogurt naturalny 125 ml
nazwa  
pieprz ziołowy  
Tradycyjna sałatka żydowska
Sposób przyrządzenia
Por obrać z wierzchniej warstwy, przeciąż wzdłuż i pokroić. Zalać wrzątkiem, odcedzić. Ziemniaki obrać ze skóry, pokroić na plasterki, podobnie też ogórki. W misce układać na przemian warstwę ziemniaków, ogórków i pora. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać czosnek i pieprz. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę i wstawić do lodówki na pół godziny. Podawać najlepiej z ciemnym pieczywem.

ps. Jeśli chcesz zmniejszyć kaloryczność sałatki zamiast majonezu użyj jogurtu naturalnego.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ