1
 
EKSPRESOWY KREM Z POMIDORÓW
Zupa Od:Cecylia S. (15) Odsłon:781 Dodano:2012-10-17

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
pomidory bez skórki w całości lub krojone 1 puszka
śmietanka 18% do zup 200 ml
bazylia świeża (15 listków)  
sól  
pieprz  
cukier  
vegeta  
EKSPRESOWY KREM Z POMIDORÓW
Sposób przyrządzenia
Pomidory bez skórki włożyć do garnka wraz z bazylią i zmiksować ręcznym blenderem. Wstawić całość na ogień i doprowadzić do wrzenia. Po 5 minutach od zagotowania wlać śmietankę i ponownie zagotować. Doprawić przyprawami do smaku.

Najlepiej smakuję mi ten krem posypany pestkami dyni lub z grzankami czosnkowymi.

Smacznego!
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ