1
 
Szpinak z prażonymi migdałami
Sałatka Od:thunder (13) Odsłon:826 Dodano:2012-10-10

 
Kuchnia świata
Kuchnia chińska
Inne
Dla dzieci, Dla alergików, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
szpinak świeży (lub mrożony) 500 g
olej arachidowy 2 łyżeczki
chiński ocet ryżowy 2 łyżki
miód 2 łyżki
ząbek czosnku 1 sztuka
świeży starty imbir 1 łyżeczka
dymka grubo pokrojona 4 sztuki
prażone migdały 1/4 szklanki
Szpinak z prażonymi migdałami
Sposób przyrządzenia
Szpinak poszatkuj. Rozgrzej olej w woku lub na dużej patelni, dodaj ocet, sos, miód, czosnek i imbir, doprowadź do wrzenia.

Dołóż szpinak i cebulę, podgrzewaj ciągle mieszając, aż warzywa zmiękną. Podawaj potrawę zmieszaną z warzywami.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ