1
 
Kurczak z zielonymi warzywami
Danie główne Od:Muffinek (6) Odsłon:862 Dodano:2012-10-08

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci, Dla alergików
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
pierś z kurczaka (duża) 1 sztuka
zielona fasolka 1 szklanka
por  
kilka różyczek brokuła  
kilka różyczek kalafiora  
ryż 1/2 szklanki
kolendra/pietruszka  
sól  
sól  
pieprz  
Kurczak z zielonymi warzywami
Sposób przyrządzenia
Pierś z kurczaka pokroić w paski i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kolendry. Fasolkę, brokuły i kalafiora gotować przez około 5 minut we wrzątku a później zahartować zimną wodą. Jasną część pora pora pokroić w plastry. Fasolkę, brokuły, kalafiora i porę wymieszać z ryżem, posolić i dodać kawałki ugotowanego kurczaka oraz łyżeczkę delikatnej oliwy z oliwek. Przed podaniem można skropić sokiem z cytryny.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ