1
 
Żołądki w sosie
Danie główne Od:thunder (13) Odsłon:1008 Dodano:2012-10-04

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci, Dla alergików
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
kurze zołądki 80 dag
pęczek koperku  
cebula  
bulion 1/2 szklanki
śmietana 1/3 szklanki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól  
pieprz  
szczypta cukru  
ziemniaki  
Żołądki w sosie
Sposób przyrządzenia
Żołądki należy oczyścić z błonek i tłuszczu. Zalać je wodą i obgotowywać przez około 8 minut, po czym wylać wodą i wlać świeżą, lekko osoloną. W zmienionej wodzie gotować kurze żołądki około 50 minut. W tym samym czasie, gdy żołądki się będą gotować zrobić do nich sos: na maśle podsmażyć obraną i startą na drobnej tarce marchewkę z posiekaną cebulą. Warzywa oprószyć mąką, cały czas mieszając, wlać bulion. Po 15 minutach dodać posiekany koperek, wlać śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru.
Ugotowane żołądki odlać włożyć do sosu koperkowego. Danie najlepiej smakuje podawane z ziemniakami.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ