1
 
Mój przepis na pączki z konfiturą
Deser Od:Danuta W. (3) Odsłon:1398 Dodano:2012-10-03

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne Boże narodzenie, Wielkanoc, Grill/Piknik, Dla dzieci, Dla alergików, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
mąka 1/2 kg
drożdże 4 dag
ciepłe mleko 1 szklanka
żółtka 2 sztuki
szczypta soli  
kieliszek alkoholu  
nazwa  
lukier (do dekoracji)  
lukier (do dekoracji)  
masło 2 łyżki
cukier 2 łyżki
Mój przepis na pączki z konfiturą
Sposób przyrządzenia
Mąkę przesiać do miski. Drożdże rozkrusz, rozetrzyj z łyżką cukru, połącz z mlekiem, dodaj łyżkę mąki i wlej rozczyn do zagłębienia w mące. Przykryj czystą ściereczką i zostaw do wyrośnięcia na 20 minut.

Do wyrośniętego rozczynu dodaj resztę cukru, rozpuszczone ale nie gorące masło, żółtka, alkohol, szczyptę soli i wyrób z mąką. Przykryj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Ostudź. Nadziej pączki konfiturą za pomocą szprycy z długą końcówką. Gotowe pączki możesz polukrować. Dobrze smakują z roztopioną białą czekoladą.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ