1
 
Faszerowana cebula
Przystawka Od:Trener81 (20) Odsłon:810 Dodano:2012-09-19

 
Kuchnia świata
Kuchnia żydowska
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
cebula 6 sztuk
złótka 2 sztuki
parówki cielęce 2 sztuki
bułka tarta 2 łyżki
sól smaku)
pieprz smaku)
Faszerowana cebula
Sposób przyrządzenia
Cebulę obrać ze skórki i w całości włożyć do gotującej się wody. Gotować około 20 min, a następnie wyjąć i wystudzić. Parówki pokroić na małą kosteczkę, dodać bułkę tartą, żółtka i wymieszać. Wystudzoną cebulę przeciąć od dołu i wydrążyć środek, najlepiej za pomocą łyżeczki. Do farszu dodać skrojone wydrążone części cebuli i doprawić go sola i pieprzem. Cebulę nadziać masą, przełożyć do żaroodpornego naczynia i polać olejem. Piec w temperaturze 180C mniej więcej przez 45-50 minut. Najlepiej smakuję podawana z pieczywem.

Czasami tak przygotowaną cebulę polewam sosem, po wyciągnięciu z piekarnika.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ