1
 
Omelette au fromage
Pozostałe Od:EmciaPichci (9) Odsłon:689 Dodano:2012-09-18

 
Kuchnia świata
Kuchnia fusion
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
jajka 3 sztuki
oscypek 50 gram
mleko 50 ml
oliwa z oliwek do smażenia 2 łyżki
kukurydza konserwowa 3 łyżki
szynka drobiowa 2 plasterki
Omelette au fromage
Sposób przyrządzenia
Jajka razem z solą, pieprzem i mlekiem roztrzepujemy widelcem. Na patelni rozgrzewamy lekko oliwę. Wylewamy rozbełtane jajka i dodajemy startego na dużych oczkach oscypka (zostawiamy odrobinę do posypania na wierzchu). Omleta smażymy aż do ścięcia (ok. 3-4minuty). Następnie przekładamy go na talerz. Na jedną połowę dodajemy szynkę pokrojoną w plastry i kukurydzę. Omleta składamy na pół i wierzch posypujemy oscypkiem.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ