1
 
Pstrąg z warzywami
Danie główne Od:EmciaPichci (9) Odsłon:669 Dodano:2012-09-18

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Grill/Piknik
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
pstrąg 2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
marchewka 2 sztuki
cukinia 1 sztuka
olej do smażenia 4 łyżki
oliwa do warzyw 2 łyżki
jajko do panierki 1 sztuka
bułka tarta do panierki 4 łyżki
ulubione przyprawy 1 szczypta
Pstrąg z warzywami
Sposób przyrządzenia
Warzywa obieramy (skrobiemy), kroimy, mieszamy je w oliwie i przyprawach do ziemniaków, bazylii i oregano itd. Układamy na blaszce w piekarniku (nagrzanym do 180C) i pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie pstrąga myjemy, nacieramy masalą do ryb i obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ