1
 
Ciasto z porzeczkami i kruszonką migdałową
Deser Od:EmciaPichci (9) Odsłon:392 Dodano:2012-09-18

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
porzeczki czerwone 2 szklanki
masło 200 gram
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajka 3 sztuki
oliwa z oliwek do kruszonki 3 łyżki
mąka do kruszonki 2 łyżki
kruszone migdały do kruszonki 4 łyżki
cukier puder do posypania 2 łyżki
Ciasto z porzeczkami i kruszonką migdałową
Sposób przyrządzenia
Porzeczki płuczemy i porządnie odsączamy. Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, każde dokładnie miksując. Mąkę razem z proszkiem przesiewamy przez sitko i stopniowo dodajemy do masy. Całość wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie przekładamy porzeczki na ciasto. W osobnej miseczce należy wymieszać składniki na kruszonkę i posypać nią obficie ciasto. Piec przez 50 minut w 180C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ