1
 
Chrrrupiący schabowy
Danie główne Od:EmciaPichci (9) Odsłon:779 Dodano:2012-09-18

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
schabowy 2 plastry
płatki kukurydziane 50 gram
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ziemniaki suszone 1 opakowanie
masło do puree 1 łyżka
Chrrrupiący schabowy
Sposób przyrządzenia
Suszone ziemniaki wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok. 25minut. W międzyczasie rozbijamy kotlety, przyprawiamy je i maczamy w jajku z dwóch stron i następnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych, które lekko miażdżymy (najlepiej w woreczku foliowym). Smażymy z obu stron na rumiano. Po odcedzeniu ziemniaków dodajemy masło i porządnie je rozgniatamy. Kapustę pekińską kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ