3
 
PASTA Z CIECIORKI
Przystawka Od:Mamae (8) Odsłon:956 Dodano:2010-02-24

 
Kuchnia świata
Kuchnia arabska
Inne
Grill/Piknik, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
ciciorka 1 puszka
tahina (pasta sezamowa) 8 łyżek
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1/2  
sól  
owliwa z oliwek  
PASTA Z CIECIORKI
Sposób przyrządzenia
1) Zawartość puszki przełożyć do miseczki.
2) Zmiażdżyć cieciorkę.
3) Dodać 8 łyżek tahini (pasty sezamowej), ząbek rozdrobnionego czosnku, sok z ½ cytryny, szczyptę soli.
4) Wymieszać do uzyskania jednolitej pasty.
5) Przełożyć na głęboki talerz, polać oliwą z oliwek.

Spożywać z chlebem (najlepiej smakuje z chlebem typu pitta).
Cieciorkę można także dodać do zupy jarzynowej lub szpinakowej (zamiast jajka).
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ