3
 
Chińska zupa z warzywami
Zupa Od:Well Done (4) Odsłon:783 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia chińska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Marchew 2 sztuki
Por 1 sztuka
Cebula dymka 1-2 sztuki
Grzyby suszone 4 sztuki
Kiełki sojowe 10 dag
Makaron ryżowy 10 dag
Świeże kłącza imbiru 0.5 łyżeczki
Ocet winny 1 łyżeczka
Olej 2 łyżki
Sos sojowy
Pieprz kajeński
Chińska zupa z warzywami
Sposób przyrządzenia
Grzyby mocz w gorącej wodzie przez ok 20 min, odcedź i posiekaj, a makaron ryżowy mocz w gorącej wodzie przez 15 min po upływie tego czasu równie odcedź i posiekaj. Marchewkę pokrój w zapałkę, a białą część pora i cebulę w talarki. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż przez 2 min marchew, por, cebulę i grzyby. Zalej zawartość patelni 1 l wrzątku i gotuj przez ok 5 min. Dodaj kiełki i makaron i gotuj kolejne 5 min. Przypraw startym imbirem, sosem sojowym i pieprzem kajeńskim. Zupę podawaj posypaną posiekaną zieloną częścią pora.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ