1
 
Biszkopt na tort
Dodatki do dań Od:5-o-clock (10) Odsłon:695 Dodano:2009-12-07

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
jajko 4 sztuk
woda 6 łyżek
mąka 13 dag
mąka kartoflana 13 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 30 dag
Biszkopt na tort
Sposób przyrządzenia
Żółtka z cukrem (20 dag) utrzyj kulką, dolewając powoli wodę. Białko utrzyj z resztą cukru. Do utartych żółtek dodaj mąkę, ubite białka i delikatnie wymieszaj. Piecz ok. 40 minut w prodiżu.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ