1
Biszkopt

Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Kuchnia pozostałe
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
cukier 0.5 szklanka
jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
cukier 0.5 szklanka
jajko 6 sztuk

Sposób przyrządzenia
Białka ubij mikserem na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. W osobnym naczyniu ubij mikserem żółtka, ocet i proszek do pieczenia. Połącz obie masy mieszając łyżką. Na końcu dodaj mąkę i mieszaj łyżką. Piecz w temperaturze około 150°C przez około 50 min
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ