3
Tort inny niż wszystkie bo z warzyw

Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Dla dzieci, Wegetariańskie
Kuchnia polska
Inne
Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:

Sposób przyrządzenia
Warstwa I - spód
1 puszka fasoli adzuki (ok 240 g już odsączonej)
2 szalotki
1 ząbek czosnku
1 jajko
2 czubate łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
sól
Warstwa II - środek
540 g brokuł - ugotować w lekko osolonej wodzie, rozgnieść widelcem
100 g sera gruyère - zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Warstwa III - góra
3 bataty - obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, zetrzeć na tarce o dużych oczkach
100 g sera cheddar - zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Krem ;)
3 ziemniaki - obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odlać
540 g kalafiora - ugotować w lekko osolonej wodzie, odlać
3 łyżki świeżo posiekanej natki pietruszki
2 jajka
250 g białego sera trzykrotnie mielonego ( u mnie 0 % tłuszczu)
1/4 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
sól, pieprz
Do ozdoby
fasolka szparagowa - ugotować w lekko osolonej wodzie
*************************************************************
Warstwa I
Wszystkie składniki wrzucić do malaksera, zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić.
Krem
Wszystkie składniki (prócz natki) lądują w malakserze, miksować do uzyskania gładkiej masy, Domieszać natkę pietruszki. Połowę kremu wyłożyć na spód z fasoli.
Warstwa II
Brokułu połączyć z serem gruyère, rozprowadzić na kremie. Następnie rozprowadzić pozostały krem.
Warstwa III
Bataty połączyć z cheddarem, rozprowadzić na kremie. Ozdobić fasolką szparagową.
Piec 1 godz w 180°C ( termoobieg 160°C ) po 20 minutach zmniejszyć o 20°C
Oryginalny wpis znajdziesz tu - http://funandtaste.blogspot.co.uk/
1 puszka fasoli adzuki (ok 240 g już odsączonej)
2 szalotki
1 ząbek czosnku
1 jajko
2 czubate łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
sól
Warstwa II - środek
540 g brokuł - ugotować w lekko osolonej wodzie, rozgnieść widelcem
100 g sera gruyère - zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Warstwa III - góra
3 bataty - obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, zetrzeć na tarce o dużych oczkach
100 g sera cheddar - zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Krem ;)
3 ziemniaki - obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odlać
540 g kalafiora - ugotować w lekko osolonej wodzie, odlać
3 łyżki świeżo posiekanej natki pietruszki
2 jajka
250 g białego sera trzykrotnie mielonego ( u mnie 0 % tłuszczu)
1/4 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
sól, pieprz
Do ozdoby
fasolka szparagowa - ugotować w lekko osolonej wodzie
*************************************************************
Warstwa I
Wszystkie składniki wrzucić do malaksera, zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić.
Krem
Wszystkie składniki (prócz natki) lądują w malakserze, miksować do uzyskania gładkiej masy, Domieszać natkę pietruszki. Połowę kremu wyłożyć na spód z fasoli.
Warstwa II
Brokułu połączyć z serem gruyère, rozprowadzić na kremie. Następnie rozprowadzić pozostały krem.
Warstwa III
Bataty połączyć z cheddarem, rozprowadzić na kremie. Ozdobić fasolką szparagową.
Piec 1 godz w 180°C ( termoobieg 160°C ) po 20 minutach zmniejszyć o 20°C
Oryginalny wpis znajdziesz tu - http://funandtaste.blogspot.co.uk/
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ