3
Kuskus rodzynkowy

Kuchnia świata
Kuchnia niemiecka
Inne
Dla dzieci, Wegetariańskie
Kuchnia niemiecka
Inne
Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
masło 100 gram
cukier 200 gram
jajko 1 sztuka
wanilia 1 laska
brandy 2 łyżki
mąka 280 gram
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
sól 1 szczypta
cukier 200 gram
jajko 1 sztuka
wanilia 1 laska
brandy 2 łyżki
mąka 280 gram
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia
Ubij mikserem masło z cukrem. Rozetnij laskę wanilii i zeskrob nożem czarne nasionka. Dodaj do masła razem z jajem i brandy. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj do masy maślanej i miksuj krótko, do momentu gdy składniki się połączą. Podziel na dwa placki, zawiń w folię i schłódź. Rozwałkuj, tak aby miały grubość 3 mm, wyciągnij kształty i ułóż na natłuszczonym pergaminie. Piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Ciastka nie powinny zbrązowieć.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ