2
 
Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym
Dodatki do dań Od:Karo_Linka (25) Odsłon:716 Dodano:2011-09-22

 
Kuchnia świata
Kuchnia indyjska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
kalafior 1 sztuka
olej 4 łyżki
jogurt 200 ml
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
chilli zielone 2 sztuki
liść laurowy 3 sztuki
kurkuma 1 szczypta
goździki 4 sztuki
ziarna kardamonu 1 łyżeczka
kumin 1 łyżeczka
cynamon 1 kawałek
kolendra 1 pęczek
sól
pieprz
Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym
Sposób przyrządzenia
Kalafior podziel na różyczki i podsmaż 5 minut na 2 łyżkach oleju na niewielkim ogniu. Osącz i wymieszaj z jogurtem. Następnie obierz cebulę i czosnek, a papryki przekrój na pół i wyjmij z nich pestki. Posiekaj cebulę, czosnek i papryki. Podgrzej resztę oleju na patelni i podsmaż posiekane warzywa. Dodaj liście laurowe, kurkumę, goździki, kardamon, kumin oraz pokruszony cynamon. Posól, popieprz i gotuj 2 minuty. Nastepnie dodaj kalafior i jogurt. Wymieszaj, aby cały kalafior dobrze się okleił przyprawami. Smaż dalej przez 10 minut na małym ogniu. Zwiększ ogień, dodaj szklankę gorącej wody. Ponownie zmniejsz ogień i pozwól potrawie, aby lekko bulgocząc, gotowała się jakieś 25 minut. Na koniec posyp posiekaną kolendrą.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ