1
 
Grecka sałatka z młodego bobu
Deser Od:Kalynka (38) Odsłon:757 Dodano:2011-01-11

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Ciasto:
cukier puder 25 dag
czekolada 25 dag
migdały 5 dag
jajko 8 sztuk
figi 25 dag
aromat waniliowy
Krem:
margaryna 15 dag
cukier puder 15 dag
figi 25 dag
żółtko 2 sztuki
rum 2 łyżki
aromat pomarańczowy
Forma:
margaryna 3 dag
bułka tarta 2.5 łyżki
Grecka sałatka z młodego bobu
Sposób przyrządzenia
Migdały sparz, obierz ze skórki i osuszone zetrzyj na tarce. Umyj figi, a następnie zalej je wrzątkiem. Po kilku minutach odcedź i pokrój w kostkę. Jajka utrzyj z cukrem pudrem na pulchną masę. Dodaj startą na tarce czekoladę i aromat. Wszystko wymieszaj. Wsyp figi i migdały. Porządnie zamieszaj. Tortownicę wysmaruj margaryną i wysyp bułką tartą. Wlej do środka ciasto. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Następnie pozostaw upieczone ciasto do wystudzenia. Krem: Margarynę utrzyj z cukrem na puszysta masę. Dodawaj stopniowo żółtka. Wlej rum i aromat pomarańczowy. Na sam koniec wymieszaj krem ze zmielonymi figami. Ciasto przekrój na dwa krążki. Przesmaruj jeden krążek kremem. Nałóż drugi i posmaruj kremem wierzch tortu.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ