5
Smażona wątróbka drobiowa z pieczarkami i papryką

Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Kuchnia europejska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
400 g wątróbek kurzych - oczyścić. umyć. osuszyć. każdą przekroić na pół  
1 strąk zielonej papryki - oczyścić. pokroić w krótkie paski  
200 g pieczarek - pokroić na ćwiartki  
1 łyżka oliwy z oliwek  
1 łyżka sosu sojowego  
2 łyżki masła  
sól. świeżo zmielony pieprz czarny  
1 strąk zielonej papryki - oczyścić. pokroić w krótkie paski  
200 g pieczarek - pokroić na ćwiartki  
1 łyżka oliwy z oliwek  
1 łyżka sosu sojowego  
2 łyżki masła  
sól. świeżo zmielony pieprz czarny  

Sposób przyrządzenia
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę i masło, po czym smażyć wątróbki , pieczarki i paprykę na średniej temp. 10 minut często mieszając, aby wątróbki się zrumieniły z obu stron a warzywa nie przypaliły. Pod koniec skropić sosem sojowym i oprószyć solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Podawać prosto z patelni z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.
Oryginalny wpis znajdziesz tu - http://funandtaste.blogspot.co.uk/2012/05/watrobka-na-mym-stole-zagoscia-d.html
Podawać prosto z patelni z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.
Oryginalny wpis znajdziesz tu - http://funandtaste.blogspot.co.uk/2012/05/watrobka-na-mym-stole-zagoscia-d.html
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ