5
 
Smażona wątróbka drobiowa z pieczarkami i papryką
Danie główne Od:FunandTaste (18) Odsłon:1017 Dodano:2012-06-02

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
400 g wątróbek kurzych - oczyścić. umyć. osuszyć. każdą przekroić na pół  
1 strąk zielonej papryki - oczyścić. pokroić w krótkie paski  
200 g pieczarek - pokroić na ćwiartki  
1 łyżka oliwy z oliwek  
1 łyżka sosu sojowego  
2 łyżki masła  
sól. świeżo zmielony pieprz czarny  
Smażona wątróbka drobiowa z pieczarkami i papryką
Sposób przyrządzenia
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę i masło, po czym smażyć wątróbki , pieczarki i paprykę na średniej temp. 10 minut często mieszając, aby wątróbki się zrumieniły z obu stron a warzywa nie przypaliły. Pod koniec skropić sosem sojowym i oprószyć solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.


Podawać prosto z patelni z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.


Oryginalny wpis znajdziesz tu - http://funandtaste.blogspot.co.uk/2012/05/watrobka-na-mym-stole-zagoscia-d.html

Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ