2
 
Wiosenna zielona sałatka
Sałatka Od:Pizzamen (7) Odsłon:753 Dodano:2012-03-21

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Duża sałata 1  
liści rzodkiewki 1 garść
awocado 1  
mała cukinia 1  
zielona papryka 1  
zielonych oliwek 1/2 szklanka
ogórek świeży 1  
łuskanych pistacji 1/2 szklanka
zielonego groszku 1/2 szklanka
koperek 1 pęczek
szklanka śmietany 1/2  
sól  
Wiosenna zielona sałatka
Sposób przyrządzenia
Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Sałatę i liście rzodkiewki porwać na mniejsze części. Miąż z awokado pokroić w kostkę (dobre awocado powinno być miękkie). Ogórka i cukinię (bez obierania) pokroić w cienkie plasterki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w słupki. Oliwki przekroić na połówki. Przygotowane składniki przełożyć do szklanej salaterki, dodać orzechy oraz groszek i wymieszać. Koperek posiekać, wymieszać ze śmietaną i posolić do smaku. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę i wymieszać.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ