8
 
Krewetki tygrysie z salsą mango
Danie główne Od:Szymon (10) Odsłon:996 Dodano:2012-04-16

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Krewetki 6 sztuk
kus kus 150 gram
Dojrzale mango 1 sztuk
czerwona cebulka 1 sztuk
czerwona papryka 1 sztuk
maslana salata  
obrane drzewko miety - cale  
czosnek 3 ząbki
pieprz sól. olej do smażenia  
Krewetki tygrysie z salsą mango
Sposób przyrządzenia
Warzywa kroimy w kosteczkę, zalewamy kus kus wrzątkiem i odstawiamy na 5 min., osuszamy krewetki , solimy je i pieprzymy. Rozgrzewamy olej na patelni. Kus kus zalewamy roztopionym masłem ,mieszamy z mango i pokrojonymi warzywami dodajemy liscie mięty, doprawiamy. Smazymy krewetki ok 3 min, skrapiamy je dodatkowa cytryną i dodajemy drobno pokrojony czosnek. Krewetki układamy na wczesniej przyrządzonej salsie z kus kusem.
smacznego !!!
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ