9
Krewetki tygrysie z salsą mango

Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Kuchnia europejska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
Krewetki 6 sztuk
kus kus 150 gram
Dojrzale mango 1 sztuk
czerwona cebulka 1 sztuk
czerwona papryka 1 sztuk
maslana salata  
obrane drzewko miety - cale  
czosnek 3 ząbki
pieprz sól. olej do smażenia  
kus kus 150 gram
Dojrzale mango 1 sztuk
czerwona cebulka 1 sztuk
czerwona papryka 1 sztuk
maslana salata  
obrane drzewko miety - cale  
czosnek 3 ząbki
pieprz sól. olej do smażenia  

Sposób przyrządzenia
Warzywa kroimy w kosteczkę, zalewamy kus kus wrzątkiem i odstawiamy na 5 min., osuszamy krewetki , solimy je i pieprzymy. Rozgrzewamy olej na patelni. Kus kus zalewamy roztopionym masłem ,mieszamy z mango i pokrojonymi warzywami dodajemy liscie mięty, doprawiamy. Smazymy krewetki ok 3 min, skrapiamy je dodatkowa cytryną i dodajemy drobno pokrojony czosnek. Krewetki układamy na wczesniej przyrządzonej salsie z kus kusem.
smacznego !!!
smacznego !!!
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ