2
 
Czatnej imbirowo-pomidorowy
Danie główne Od:Esmeralda (34) Odsłon:806 Dodano:2011-11-10

 
Kuchnia świata
Kuchnia północnoamerykańska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Dressing serowy:
majonez 1/2 szklanki
jogurt 1/4 szklanki
ser pleśniowy typu rokpol pokruszony 6 dag
Oraz:
seler naciowy 4 łodygi
kurczak (skrzydełka) 1.5 kg
olej do głębokiego smażenia
masło 1/4 szklanki
sos chilli 3 łyżki
ocet jabłkowy 1.5 łyżki
Czatnej imbirowo-pomidorowy
Sposób przyrządzenia
Wymieszaj składniki sosu. Seler pokrój na kilkucentymetrowe kawałki i włóż na pół godziny do wody z lodem. Odetnij i odrzuć końcówki skrzydełek. Następnie każde skrzydełko przekrój na pół w stawie. Rozgrzej olej i porcjami smaż osuszone kawałki mięsa (5-8 minut). Na patelni rozgrzej masło, dodaj sos chili i ocet, posól. Do sosu włóż skrzydełka i wymieszaj.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ