6
Śniadanie miętą pachnące

Kuchnia świata
Kuchnia polska
Kuchnia polska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
6 jajek  
50 g sera gruyère - pokrojonego na plasterki  
15 duży listków mięty  
3 kromki chleba tostowego - pokroić w kostkę  
3 kromki chleba tostowego - posmarować masłem. pokroić w kostkę  
4 duże plasterki szynki  
1/4 łyżeczki przyprawy kebab  
1 czubata łyżka świeżo posiekanej natki pietruszki  
sól. pieprz  
50 g sera gruyère - pokrojonego na plasterki  
15 duży listków mięty  
3 kromki chleba tostowego - pokroić w kostkę  
3 kromki chleba tostowego - posmarować masłem. pokroić w kostkę  
4 duże plasterki szynki  
1/4 łyżeczki przyprawy kebab  
1 czubata łyżka świeżo posiekanej natki pietruszki  
sól. pieprz  

Sposób przyrządzenia
Jajka rozkłócić i przyprawić solą, pieprzem i przyprawą kebab. Połowę suchego pieczywa połączyć z połową pieczywa posmarowanego masłem i wyłożyć nim dno formy, zalać połową masy jajecznej i dociskać widelcem by pieczywo wchłonęło jajka. Następnie ułożyć kolejno listki mięty, plasterki sera i wędliny. Całość polać 4 łyżkami masy jajecznej. Pozostałe pieczywo połączyć, zalać resztą jajek, dokładnie wymieszać i ułożyć na szynce, docisnąć widelcem. Na koniec posypać natką. Piec 20 minut w 180°C (termoobieg 160°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku.
Zajadać póki ciepłe!
Jak samodzielnie przygotować przyprawę kebab znajdzie tu - http://funandtaste.blogspot.co.uk/2012/05/kebab.html
Oryginalny wpis znajdziesz tu -
http://funandtaste.blogspot.co.uk/2012/05/sniadanie-mieta-pachnace-chleb-z-chleba.html
Zajadać póki ciepłe!
Jak samodzielnie przygotować przyprawę kebab znajdzie tu - http://funandtaste.blogspot.co.uk/2012/05/kebab.html
Oryginalny wpis znajdziesz tu -
http://funandtaste.blogspot.co.uk/2012/05/sniadanie-mieta-pachnace-chleb-z-chleba.html
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ