3
 
Risotto Behemot
Danie główne Od:Karo_Linka (25) Odsłon:763 Dodano:2011-05-05

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
fasola 50 dag
boczek wędzony 25 dag
kiełbasa 30 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
liść laurowy 1 sztuka
ziele angielskie 2 ziarenka
sól
przyprawa do zup w płynie
pieprz
czosnek 2 ząbki
majeranek 2 łyżeczka
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Risotto Behemot
Sposób przyrządzenia
Zalej wodą fasolę i odstaw na całą noc. Na drugi dzień odlej z fasoli wodę i zalej świeżą wodą. Gotuj do miękkości razem z liściem laurowym, zielem angielskim, kiełbaską i boczkiem. Gdy fasola będzie miękka, przypraw ją solą, pieprzem, cukrem oraz majerankiem. Zasmaż mąkę na smalcu, dodaj do fasoli i na koniec przypraw roztartym czosnkiem.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ