1
 
Ratatouille
Deser Od:Karo_Linka (25) Odsłon:691 Dodano:2011-05-01

 
Kuchnia świata
Kuchnia fusion
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
mąka 40 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
oliwki czarne bez pestek 20 dag
ser parmezan starty 5 dag
rozmaryn posiekany 1 łyżka
jajko 2 sztuki
mleko 250 ml
masło 12 dag
tłuszcz do foremek
Ratatouille
Sposób przyrządzenia
Posiekaj drobno oliwki. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sól, pokrojone oliwki, parmezan i rozmaryn. Wymieszaj i zrób dołek w środku. Roztrzep jajka z mlekiem. Do dołka w mące wlej masę jajeczną i stopione masło. Wymieszaj metalową łyżką. Rozgrzej piekarnik do 210 stopni C. Formę na 12 mufinek posmaruj stopionym masłem lub olejem. Dołki formy napełniaj ciastem do 3/4 głębokości i piecz około 20 minut.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ