1
 
Racuszki z jabłkami
Danie główne Od:Karo_Linka (25) Odsłon:678 Dodano:2011-04-30

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
filet z kurczaka 2 sztuki
masło 50 gram
bułka tarta 1 łyżka
natka pietruszki posiekana 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
estragon 1 łyżka
wermut wytrawny 40 ml
sól
pieprz
Racuszki z jabłkami
Sposób przyrządzenia
Filety z kurczaka rozbić, posolić i popieprzyć. Masło z ziołami włożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do gorącego piekarnika (200 stopni C). Kurczaka włożyć do masła. Posypać mięso z wierzchu bułką tartą. Wlać do naczynia wermut i wstawić z powrotem do gorącego piekarnika. Piec około 10-12 minut.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ