1
 
Pychotka
Zupa Od:Karo_Linka (25) Odsłon:705 Dodano:2011-04-28

 
Kuchnia świata
Kuchnia bałkańska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
por 2 sztuki
koperek 2 pęczki
seler naciowy 1 łodyżka
ziemniak (młody) 2 sztuki
marchewka (młoda) 1 pęczek
kalarepa szklana (mała) 1 sztuka
fasolki szparagowe
natka pietruszki (posiekana) 2 łyżki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
oliwa 1 łyżka
Pychotka
Sposób przyrządzenia
Pory oczyścić z liści, naciąć wzdłuż, starannie wypłukać i pokroić w kawałki. Następnie obrać kalarepę i pokroić ją w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić kalarepę oraz pory i smażyć do zeszklenia. Opłukany i posiekany koperek dodać do porów - odkładając dwie łyżeczki - i zalać 1,5 l wrzącej wody. Dodać seler i obrane oraz pokrajane w kawałki ziemniaki i marchewkę oraz wypłukaną i pokrojoną fasolkę szparagową. Gotować około 30 min, aż warzywa będą miękkie. Zdjąć z ognia, odstawić do wystygnięcia i zmiksować. Dodać jogurt, resztę koperku i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ