1
 
Pudding bananowy z brązowym ryżem
Danie główne Od:Karo_Linka (25) Odsłon:707 Dodano:2011-04-27

 
Kuchnia świata
Kuchnia francuska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
polędwiczki wieprzowe 1-2 sztuki
oliwa 2 łyżki
rozmaryn
Marynata:
czosnek zgnieciony 2 ząbki
sos sojowy 1 łyżka
pietruszka 1 "łyżka natki"
oliwa 3 łyżki
Konfitura:
cebule czerwone pokrojone w plasterki 2 sztuki
miód 3-4 łyżki
ocet balsamico 1 łyżka
tymianek
oliwa
sól
pieprz
Pudding bananowy z brązowym ryżem
Sposób przyrządzenia
Składniki marynaty wymieszać. Mięso pokrojone w paski grubości ok. 3 cm, zalać marynatą i odstawić do lodówki na kilka godzin. Czosnek, cebulę i tymianek razem podsmażyć, a następnie dodać do tego ocet, miód, sól i pieprz. Smażyć jeszcze kilka minut. Mięso usmażyć na aromatycznej oliwie, rozgrzanej z igiełkami rozmarynu. Podawać z konfiturą.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ