1
 
Pstrągi w kaparach
Deser Od:Karo_Linka (25) Odsłon:795 Dodano:2011-04-24

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
ser biały 750 gram
masło 100 gram
jajko 4 sztuki
cukier 200 gram
cukier waniliowy
mąka ziemniaczana 2 łyżki
wiśnie z konfitury 1 szklanka
beziki do dekoracji
Pstrągi w kaparach
Sposób przyrządzenia
Ser zmiel przez maszynkę i utrzyj z masłem. Dodaj żółtka utarte dobrze z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj do masy i delikatnie wymieszaj. Na końcu dosyp mąkę ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszaj. Po wylaniu masy na formę wyłóż odsączone wiśnie, a na nie bezy. Piecz ok. 1 h, w temperaturze 200 stopni C, na blaszce wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Możesz podawać ciasto posypane cukrem pudrem lub polane lukrem.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ