0
 
Chrust
Danie główne Od:Samson (11) Odsłon:732 Dodano:2011-12-24

 
Kuchnia świata
Kuchnia włoska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
ryż 500 gram
pomarańcza 2 sztuki
masło 50 gram
olej 2 łyżki
rosół 1 litr
liść laurowy 1 sztuka
szafran 1/2 łyżeczki
migdały 1 łyżka
Chrust
Sposób przyrządzenia
Jedną ćwiartkę skórki pomarańczowej oczyścić z białych skórek wewnątrz. Następnie pokroić w cieniutkie paseczki i pogotować przez chwilkę. Resztę pomarańczy obrać i podzielić na cząstki. Skórkę pomarańczową wraz z ryżem podgrzewać przez kilka minut w garnku z masłem i olejem, co raz mieszając. Dodać gorący rosół, listek laurowy, wymieszać, po czym dodać szafran. Gotować na małym ogniudo wchłonięcia płynu przez ryż. Następnie odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 min. Po tym czasie oddzielić od niego liść laurowy i ewentualnie skórki pomarańczowe i dodać cząstki pomarańczy oraz posiekane migdały.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ