6
 
Dorsz w chrupiącej panierce
Danie główne Od:Shrink (18) Odsłon:1303 Dodano:2012-02-22

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
duży filet z dorsza lub innej ryby 1  
szklanka bułki tartej 1  
pół szklanki mąki  
jajka 2  
posiekana natka pietruszki  
łyżeczka startej skórki z cytryny  
połówka cytryny  
oliwa z oliwek  
świeżo zmielony pieprz  
sól  
Dorsz w chrupiącej panierce
Sposób przyrządzenia
Rybę oczyścić i skropić sokiem z połówki cytryny. Ostawić na 10 minut. W pierwszej miseczce przygotować bułkę tartą wymieszaną z solą, pieprzem, startą skórką z cytryny i posiekaną natką pietruszki, przesianą mąkę a w drugim naczyniu wymieszane 2 jajka. Procedura jest taka sama jak w przypadku robienia panierki na kotlety schabowe: mąka, jajko a na koniec bułka tarta.Każdą porcję ryby można dodatkowo doprawic sola i pieprzem. Rybę wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyć każdy kawałek 5 minut, aż do momentu zrumienienia się panierki. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią z ogórków. Smacznego.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ