6
 
Makaron zapiekany z wędzonym łososiem, parmezanem i pomidorami
Danie główne Od:Esmeralda (34) Odsłon:1176 Dodano:2012-02-23

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
kawałki wędzonego łososia 2  
makaronu szpinakowego 200 gram
pełne tartego parmezanu 2 łyżka
łyżek kremówki (36%) 6 łyżka
gałązki pomidorków koktajlowych  
ząbek czosnku 1  
grubo mielony pieprz  
Makaron zapiekany z wędzonym łososiem, parmezanem i pomidorami
Sposób przyrządzenia
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Przygotowujemy w naczynia żaroodporne i delikatnie natłuszczamy je oliwą.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Dzielimy na pół i przekładamy do naczyń żaroodpornych. Każdą porcję makaronu polewamy śmietanką wymieszaną z rozgniecionym czosnkiem i posypujemy obficie pieprzem oraz tartym parmezanem.

Na makaronie układamy łososia i pomidorki. Zapiekamy około 20 minut.

Proste, prawda?
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ