4
 
Indian Korma
Danie główne Od:Pizzamen (7) Odsłon:979 Dodano:2012-02-28

 
Kuchnia świata
Kuchnia azjatycka
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
150ml jogurtu naturalnego 50g zmielonych migdałów 400g pomidorów z puszki przyprawy 1 i 1/2 łyżeczki chili w proszku 1/4 łyżeczki zmiażdżonych liści laurowych 1/4 łyżeczki zmiażdżonych goździków 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka przyprawy garam masala 1/4 łyżeczki imbiru w proszku 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego 1 i 1/4 łyżeczki soli 500g piersi z kurczaka 75g masła 1 łyżka oleju 2 średnie posiekane cebule 2 łyżki świeżej kolendry (pominęłam) 4 łyżki śmietany (pominęłam) dodatkowo dałam wiórki kokosowe oraz łyżeczkę kurkumy. aby potrawa nabrała ładnego żółtego koloru  
Indian Korma
Sposób przyrządzenia
Zmiksować jogurt, migdały, przyprawy oraz pomidory. Kurczaka pociąć w kostkę i lekko przysmażyć na oleju. Przełożyć do głębokiego rondla lub woka. Zalać blandingiem jogurtowo-pomidorowym. Na patelni rozpuścić masło i poddusić na nim cebulę, dodać całość do kurczaka. Wszystko razem dusić, aż mięso będzie miękkie. Dodać kurkumę oraz wiórki kokosowe, ewentualnie dodatkowo przyprawić. Na końcu domieszać kolendrę i śmietanę. Podawać z pieczywem naan. Naan można kupić w Tesco lub Almie. Polecam wszystkim fanom indyjskiej kuchni !
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ