2
 
Tort migdałowy
Deser Od:LIPA (27) Odsłon:855 Dodano:2011-08-12

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Ciasto:
mąka 1.25 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 0.75 sztuki
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Nadzienie:
jabłko 4 sztuki
banan 2 sztuki
rodzynki
wiórki kokosowe
Tort migdałowy
Sposób przyrządzenia
W miseczce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i przesiej. Ubij jajka z cukrem , a następnie dodawaj stopniowo mąkę z proszkiem. Wlej powoli rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Wlej część ciasta do tortownicy z kominkiem. Obierz jabłka i banany. Pokrój je w cienkie plasterki i ułóż na cieście. Posyp rodzynkami i wiórkami kokosowymi. Zalej pozostałym ciastem. Wierzch również posyp wiórkami. Piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni C.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ