6
 
Jesienna zupa Wiejska
Zupa Od:btmp (9) Odsłon:1243 Dodano:2011-11-09

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Duże ziemniaki 3-4  
wędzona kiełbasa 0.5 kg
por (białe części) 3-4 sztuki
bulion 1 litr
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
masło 2 łyżki
majeranek 1 łyzeczka
tymianek 1 łyżeczka
śmietana do zup 12% 250 ml
sól i pieprz  
Jesienna zupa Wiejska
Sposób przyrządzenia
Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Doprawiamy majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Czosnek wyciskamy przez praskę, kiełbasę i pory kroimy w półksiężyce i dodajemy do ziemniaków. Dorzucamy masło i całość podsmażamy około 10-15 minut. Po tym czasie zalewamy bulionem, przykrywamy i gotujemy przez 20 minut. Podajemy według uznania z łyżką gęstej śmietany lub oprószoną świeżo mielonym pieprzem
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ