0
 
Sandacz z emulsją kukurydzianą i pesto szpinakowo-kolendrowym
Dodatki do dań Od:Kabaczek (16) Odsłon:603 Dodano:2011-06-23

 
Kuchnia świata
Kuchnia hiszpańska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
żółtko 2 sztuki
ocet winny biały 1 łyżka
oliwa z oliwek 0.75 szklanki
olej słonecznikowy 0.75 szklanki
czosnek utarty 3-4 ząbki
szafran 1 szczypta
sól
cukier (odrobina)
Sandacz z emulsją kukurydzianą i pesto szpinakowo-kolendrowym
Sposób przyrządzenia
Ukręcić mikserem żółtka z octem. Dolać oleje cienkim strumieniem, miksując przez cały czas. Wlewać tylko tyle olejów, ile wchodzi w sos. Rozpuścić szafran w odrobinie ciepłej wody. Do sosu dodać wodę szafranową, czosnek i sól, a do smaku - ocet i cukier.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ