0
 
Sałatka z tuńczykiem 2
Deser Od:Kabaczek (16) Odsłon:615 Dodano:2011-06-21

 
Kuchnia świata
Kuchnia francuska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Karmel:
cukier 0.5 szklanki
woda 2 łyżki
Krem:
śmietana kremówka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
wanilia 1 laska
jajko 4 sztuki
żółtko 2 sztuki
cukier 0.5 szklanki
Sałatka z tuńczykiem 2
Sposób przyrządzenia
W garnku o grubym dnie rozmieszaj cukier z wodą. Podgrzewaj, aż do momentu gdy się skarmelizuje. Płynny karmel rozlej do żaroodpornych foremek. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C. Laskę wanilii rozetnij wzdłuż, wyskrob z niej ziarenka i dodaj do śmietanki. Podgrzewaj powoli, aby śmietana nabrała waniliowego aromatu. Jajka, żółtka oraz cukier dokładnie utrzyj. Gorącą śmietanę wlewaj stopniowo do jajek, cały czas mieszając. Napełnij tym kremem foremki z karmelem, przelewając masę przez sitko. Zakryj foremki folią aluminiową. Piec ok. 30 minut.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ