1
 
Kalafior z jogurtem
Danie główne Od:Dominikkka (26) Odsłon:827 Dodano:2011-01-25

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
wieprzowina 200 gram
baranina bez kości 150 gram
cebula 150 gram
śliwki suszone 100 gram
skórka i sok z niewielkiej cytryny
bulion 1/2 szklanki
wino białe wytrawne 1 szklanka
smalec 1/2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1/2 łyżki
sól
pieprz
papryka mielona
gałka muszkatołowa 1 szczypta
Kalafior z jogurtem
Sposób przyrządzenia
Mięso pokrój w plastry i przypraw. Podsmaż na gorącym tłuszczy z pokrojoną cebulą. Dolej bulion przygotowany z kostki rosołowej, sok i skórkę z cytryny. Duś pod przykryciem ok. 1 godz. Dodaj śliwki, które wcześniej były moczone kilka godzin w winie. Dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Podawaj z ryżem lub kaszą jaglaną.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ