1
 
Gulasz z mięsa wołowego
Danie główne Od:Dominikkka (26) Odsłon:725 Dodano:2011-01-21

 
Kuchnia świata
Kuchnia arabska
Inne
Grill/Piknik
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
schab 600 gram
śliwki kalifornijskie bez pestek (duże) 6 sztuk
morele suszone (mięsiste) 9 sztuk
boczek wędzony bez skóry i kości 23 plasterki
pomidor koktajlowy 18 sztuk
patyczki do szaszłyków
Marynata:
porto 80 ml
olej słonecznikowy 2 łyżki
śliwowica 50 ml
rozmaryn posiekany drobno 2 gałązki
pieprz kolorowy
sól
Gulasz z mięsa wołowego
Sposób przyrządzenia
Śliwki i morele zawiń w plastry boczku. Mięso pokrój w kostkę. Z pomidorów koktajlowych usuń szypułki. Składniki nadziewaj na przemian, na patyczki. Przygotuj marynatę i polej nią szaszłyki. Przykryj folią aluminiową i odstaw na godzinę do lodówki. Dopraw solą i pieprzem. Grilluj ok. 10 min. W czasie grillowania często je obracaj, aby się nie przypaliły.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ