17
Kurczak Tikka Masala

Kuchnia świata
Kuchnia indyjska
Kuchnia indyjska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
podwójna pierś z kurczaka 1  
pomidor 2  
cebula 1  
czerwona papryka 1  
świeży imbir 1  
śmietana 18&
0.33 szklanka
Curry 1 łyzeczka
Kumin 1 łyzeczka
Kurkuma 1 łyzeczka
Kolendra 1 łyzeczka
Garam Masala 1 łyzeczka
Liść Laurowy 1 sztuk
oliwa z oliwek 2 łyżka
marynat do kurczaka 1 sztuk
jogurt naturalny 200 gram
papryka słodka 0.5 łyzeczka
chili 0.5 łyzeczka
pomidor 2  
cebula 1  
czerwona papryka 1  
świeży imbir 1  
śmietana 18&
0.33 szklanka
Curry 1 łyzeczka
Kumin 1 łyzeczka
Kurkuma 1 łyzeczka
Kolendra 1 łyzeczka
Garam Masala 1 łyzeczka
Liść Laurowy 1 sztuk
oliwa z oliwek 2 łyżka
marynat do kurczaka 1 sztuk
jogurt naturalny 200 gram
papryka słodka 0.5 łyzeczka
chili 0.5 łyzeczka

Sposób przyrządzenia
Przygotuj marynatę: wymieszaj jogurt z marynatą naturalną oraz curry, kuminem, kurkumą, kolendrą i liściem laurowym.Pokrój pierś kurczaka w kostkę i zanurz w marynacie, po czym odstaw na ok. 2,5 godziny do lodówki.Pomidory pokrój w mniejsze części i wymieszaj ze śmietaną, imbir obierz i zetrzyj na tarce i dodaj do pomidorów.
Pokrój cebulę w ćwiartki, paprykę w paski i podsmaż na oliwie. Dodaj chilli i słodką paprykę.
Dorzuć kurczaka w marynacie i pomidory ze śmietaną. Na koniec dodaj garam masalę. Podawaj z ryżem :)
Pokrój cebulę w ćwiartki, paprykę w paski i podsmaż na oliwie. Dodaj chilli i słodką paprykę.
Dorzuć kurczaka w marynacie i pomidory ze śmietaną. Na koniec dodaj garam masalę. Podawaj z ryżem :)
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ