17
 
Kurczak Tikka Masala
Danie główne Od:Szymon (10) Odsłon:1375 Dodano:2012-01-02

 
Kuchnia świata
Kuchnia indyjska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
podwójna pierś z kurczaka 1  
pomidor 2  
cebula 1  
czerwona papryka 1  
świeży imbir 1  
śmietana 18&
0.33 szklanka
Curry 1 łyzeczka
Kumin 1 łyzeczka
Kurkuma 1 łyzeczka
Kolendra 1 łyzeczka
Garam Masala 1 łyzeczka
Liść Laurowy 1 sztuk
oliwa z oliwek 2 łyżka
marynat do kurczaka 1 sztuk
jogurt naturalny 200 gram
papryka słodka 0.5 łyzeczka
chili 0.5 łyzeczka
Kurczak Tikka Masala
Sposób przyrządzenia
Przygotuj marynatę: wymieszaj jogurt z marynatą naturalną oraz curry, kuminem, kurkumą, kolendrą i liściem laurowym.Pokrój pierś kurczaka w kostkę i zanurz w marynacie, po czym odstaw na ok. 2,5 godziny do lodówki.Pomidory pokrój w mniejsze części i wymieszaj ze śmietaną, imbir obierz i zetrzyj na tarce i dodaj do pomidorów.
Pokrój cebulę w ćwiartki, paprykę w paski i podsmaż na oliwie. Dodaj chilli i słodką paprykę.
Dorzuć kurczaka w marynacie i pomidory ze śmietaną. Na koniec dodaj garam masalę. Podawaj z ryżem :)
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ