2
Klops Klasyczny

Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Dla dzieci
Kuchnia polska
Inne
Dla dzieci
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
mielona wołowina 70 dekagram
sok pomidorowy 1/2 szklanka
posiekana cebula 1  
jajko 1  
sól 1 łyzeczka
pieprz 1/4 łyżeczki
sok pomidorowy 1/2 szklanka
posiekana cebula 1  
jajko 1  
sól 1 łyzeczka
pieprz 1/4 łyżeczki

Sposób przyrządzenia
Bardzo dokładnie zmieszać ze sobą wszystkie składniki. Uformować z nich duży klops, przełożyć go do brytfanki nasmarowanej oliwą: wstawić wszystko do rozgrzanego piekrnika 180 stopni i piec przez godzine. Po upieczeniu pozostawić na 10 minut. Podawać klops pokrojony w plastry, z ziemniakami puree i z sosem ! Smacznego !!
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ