1
 
Zapiekane gruszki z nadzieniem z czekolady 2
Sałatka Od:Shrink (18) Odsłon:621 Dodano:2011-09-02

 
Kuchnia świata
Kuchnia grecka
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
bób (młody) 1.2 kg
tuńczyk w oleju (w kawałkach) 2 puszki
cebula czerwona 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
koperek 1 pęczek
mięta 1 garść
ser feta 20 dag
skórka i sok z jednej cytryny
ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa z oliwek 4 łyżki
sól
pieprz
cukier 1 szczypta
Zapiekane gruszki z nadzieniem z czekolady 2
Sposób przyrządzenia
Pokrój cebulę w cienkie paseczki, zalej octem balsamicznym i odstaw. Surowy bób ugotuj bez skórki z czosnkiem, tak by był lekko twardy. Ciepły bób wymieszaj z tuńczykiem bez sosu. Odcedzić cebulę i dodaj do sałatki. Polej sosem przygotowanym z oliwy z oliwek, skórki i soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu. Do przygotowania dressingu polecamy oliwę extra virgin marki Garden Chtoura. Rozkrusz fetę i posyp nią sałatkę. Dodaj posiekany koperek i wymieszaj. Sałatkę możesz podawać z chlebem pita lub gotowanymi na twardo jajkami.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ