3
 
faszerowane canelloni
Danie główne Od:Elżbieta (1) Odsłon:806 Dodano:2012-02-13

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Grill/Piknik
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
makaron canelloni 15 zt
pomidory w puszce 1 szt
czosnek 4 ząbki
bazylia 1 garść
pieczarki 5 szt
cebula czerwona 1 szt
bakłażan 1 szt
oliwa  
sól  
pieprz  
parmezan  
faszerowane canelloni
Sposób przyrządzenia
Cale danie mozemy przygotować wcześniej ;
Więc tak makaron zalezy od nas czy go wcześniej blanszujemy czy nie , ja blanszuję , bo mam potem pewność że bedzie miękki .
Czosnek podsmażamy na oliwie , dodoajemy bazylię i pomidory , dusimy ok 30 min by się smaki połaczyły i odparowała woda ,a sos zgestaniał , doprawiamy ,dodajemy pokrojone warzywa i pestki dyni , mięszamy i juz nie dusimy tego tylko nadziewamy makaronowe rurki umieszczając je w formie żaroodpornej zalewamy resztką sosu i posypujemy parmezanem , zapiekamy ok 15 min
Choć danie nie wygląda zbyt efektownie to zapewniam ,że smakuje bosko , jest lekkie i bardzo aromatyczne ;)
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ