0
Yakitori z kurczaka

Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Kuchnia pozostałe
Inne
Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
truskawki 3/4 kg
mąka 1 szklanka
mąka 2 łyżki
cukier 1 szklanka
jajko 5 sztuk
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
masło 1/2 kostki
sok z cytryny 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 1 szklanka
mąka 2 łyżki
cukier 1 szklanka
jajko 5 sztuk
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
masło 1/2 kostki
sok z cytryny 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Sposób przyrządzenia
Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem soli. Do piany dodaj żółtka utarte z cukrem i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Ciasto piecz w foremce wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, przez ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni C. W tym czasie możesz przygotować krem .Ugotuj budyń z połowy mleka, a gdy wystygnie utrzyj go z masłem. Przygotuj także galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy biszkopt przestygnie przetnij go w poprzek na dwie części. Obydwie części skrop wodą z dodatkiem soku z cytryny. Jedną część wysmaruj kremem, na to połóż truskawki i przykryj drugim biszkoptem. Wierzch wyłóż truskawkami i polej tęgnącą galaretką. Wstaw do lodówki na ok. 1 godz.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ