0
 
Wyśmienity krupnik 2
Zupa Od:Shrink (18) Odsłon:604 Dodano:2011-08-30

 
Kuchnia świata
Kuchnia tajska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
makaron ryżowy 10 dag
kolendra 2 gałązki
kapusta pekińska 5 liści
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
mięso mielone mieszane 25 dag
bulion wołowy 2 łyżki
sos rybny 3 łyżki
Wyśmienity krupnik 2
Sposób przyrządzenia
Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut. Następnie posiekaj listki i łodyżki kolendry. Kapustę pokrój w paski. Czosnek przełóż do moździerza, dodaj korzenie kolendry, sól i pieprz. Rozgnieć na pastę. Mięso przypraw solą i pieprzem. Zagotuj litr wody z bulionem i pastą z czosnku i kolendry. Z mięsa ulep klopsiki, wkładaj je do wrzącej zupy, gotuj 2 minuty. Dodaj kapustę, makaron i sos rybny, gotuj minutę. Posyp pieprzem i kolendrą.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ