0
Wyśmienity krupnik 2

Kuchnia świata
Kuchnia tajska
Kuchnia tajska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
makaron ryżowy 10 dag
kolendra 2 gałązki
kapusta pekińska 5 liści
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
mięso mielone mieszane 25 dag
bulion wołowy 2 łyżki
sos rybny 3 łyżki
kolendra 2 gałązki
kapusta pekińska 5 liści
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
mięso mielone mieszane 25 dag
bulion wołowy 2 łyżki
sos rybny 3 łyżki

Sposób przyrządzenia
Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut. Następnie posiekaj listki i łodyżki kolendry. Kapustę pokrój w paski. Czosnek przełóż do moździerza, dodaj korzenie kolendry, sól i pieprz. Rozgnieć na pastę. Mięso przypraw solą i pieprzem. Zagotuj litr wody z bulionem i pastą z czosnku i kolendry. Z mięsa ulep klopsiki, wkładaj je do wrzącej zupy, gotuj 2 minuty. Dodaj kapustę, makaron i sos rybny, gotuj minutę. Posyp pieprzem i kolendrą.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ