1
Tarta jagodowa

Kuchnia świata
Kuchnia polska
Kuchnia polska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
Ciasto drożdżowe:
mąka 1 kg
drożdże 1 kostka
jajko 4 sztuki
sól 1 szczypta
mleko 1 szklanka
margaryna 1 kostka
cukier 2 łyżki
Farsz:
karkówka bez kości 1 kg
cebula 2-3 sztuki
sól
pieprz
bułka 1 sztuka
mąka 1 kg
drożdże 1 kostka
jajko 4 sztuki
sól 1 szczypta
mleko 1 szklanka
margaryna 1 kostka
cukier 2 łyżki
Farsz:
karkówka bez kości 1 kg
cebula 2-3 sztuki
sól
pieprz
bułka 1 sztuka

Sposób przyrządzenia
Pokroić karkówkę na drobne kawałki i podsmażyć na oleju z cebulą. Następnie podlać wodą i dusić aż zmięknie. Gdy już będzie miękka - odstawić żeby wystygła. Zmielić w maszynce do mięsa, bułkę namoczyć w zimnej wodzie i również zmielić z mięsem i cebulką. Doprawić solą i pieprzem.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ