1
 
Szaszłyki z sosem orzechowym
Danie główne Od:Limonka (16) Odsłon:716 Dodano:2011-07-28

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
filet z dorsza bez skóry 80 dag
oliwa z oliwek 150 ml
wino białe wytrawne 100 ml
mleko 400 ml
ser parmezan starty 3 łyżki
mąka 3 łyżki
filet anchois 5 sztuk
cebula (średnia) 1 sztuka
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz
Szaszłyki z sosem orzechowym
Sposób przyrządzenia
Dorsza umyć, po osuszeniu podzielić na porcje. Następnie doprawić solą, pieprzem i obtoczyć w mące i parmezanie. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w rozgrzanej oliwie. Dodać drobno pokrojone fileciki anchois, natkę pietruszki, wino i dusić do całkowitego odparowania wina. Następnie wymieszać z masłem i ciepłym mlekiem. Powstałym sosem polać rybę i całość wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do momentu, aż wyparuje sos.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ